Egy rendszergazda naplója

Egy rendszergazda mindennapjai, és a mindennapok kihívásai.

Friss topikok

  • Stealth: hello...qvara meglepodtem mikor megneztem a blogod,par napja enis inditottam egyet,es telleg nincs... (2009.09.04. 14:29) Jogosultságok, és egyebek

Linkblog

Hogyan mentsük le az outlook -ot, és állítsuk vissza?

2008.07.29. 21:05 | AkosL | Szólj hozzá!

A címből talán mindenkinek nyilvánvaló, hogy miről is lesz szó: hogyan mentsük le az Outlookból a levelezésünket, mappáinkat, szabályainkat.

Figyelme! Az alábbi leírás csak Outlookkal működik, Outlook expresszel nem. Ezt nem is nagyon használják vállalati környezetben. Az alábbi leírás Outlook 2003-hoz való, 2007-eshez egy másik leírást készítek majd.

Az Outlook az adatokat egy outlook.pst fileban tárolja, ami az alábbi helyen érhető el alapesetben:

C:\Documents and Settings\"user name"\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

Ez a file pár megától, akár több gigáig is terjedhet. A mappában található még egy extended nevű fájl is. Ezt a két filet mentsük le valamilyen másik meghajtóra, ha a gép újratelepítéséről van szó. Ezekre feltétlenül szükség lesz. Figyeljünk rá, hogy tartományi környezetben melyik felhasználó mappáját nézzük (local user, vagy a tartományi). Ha lementettük a mappában található fileokat, akkor futassuk az Outlook beállítások mentése varázslót. Ez az alábbi helyen található: Start menü-> Minden program->Microsoft Office->Microsoft Office eszközök->Beállítás mentés varázsló. Előtte zárjunk be minden Office programot. A varázsló futtatása során választhatunk, hogy adatot mentünk, vagy visszaalítunk. Mi most menteni akarunk. Ez a varázsló generál nekünk egy pár megás filet. Ezzel minden adatot, beállítást lementettünk.

Most nézzük, hogy mit kell tenni, hogy visszaállítsuk az adatainkat:

Telepítsük fel az office-ot, és indtítsuk el az Outlookot, azzal a felhasználóval, akinek vissza szeretnénk állítani az adatait. Erre szintén tartományi környezetben kell figyelni. Azért kell megnyitni az Outlookot, mert alap esetben még nem létezik az outlook.pst file, és ez kell nekünk. Indítsuk el az Office beállítások mentése varázslót,( Start menü-> Minden program->Microsoft Office->Microsoft Office eszközök->Beállítás mentés varázsló), de most az adatok visszaállítása menüpontot válasszuk. Ezzel visszaállítottuk a mappáinkat, és a szabályainkat. De a leveleink még nincsenek meg. Ehhez másoljuk vissza az outlook.pst, és az extended filet, amit lementettünk a mappába (C:\Documents and Settings\"user name"\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook) . Írjuk felül a létező fileokat. Ezzel el is készültünk az adataink visszaállításával.

Sok sikert hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://administrator.blog.hu/api/trackback/id/tr50591630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása